ZİYARET
Tarih: 6.07.2022 | Okunma Sayısı: 275

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Saymanı Av. Gökhan Bozkurt’tan oluşan TBB Başkanlık Divanı ile aralarında Baro Başkanımız Avukat Adnan DEMİRDÖĞER’in de bulunduğu, birçok baro başkanından oluşan heyet 5 Temmuz 2022 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti.


Ziyarette, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve CMK Ücret Tarifesi’nin  iyileştirilmesi, birikmiş adli yardım ücretlerinin ve beraat vekalet ücretlerinin ödenmesi, Bağ-Kur primleri, avukatların yaşadığı ekonomik ve diğer sorunlar ile çözüm önerileri  görüşüldü. Özellikle son dönemde kollukta ifade işlemine katılan avukatların beyanlarına ifade tutanağında yer verilmemesi yönündeki yasaya aykırı uygulama da görüşülen konular arasında yer aldı.

Görüşmede ayrıca, avukatların giderek artan sosyo-ekonomik sorunlarının çözümü ile ilgili olarak, çalışma alanlarının genişletilmesi, bu kapsamda gayrimenkul satış işlemlerinde avukat bulundurulması zorunluğu getirilmesi, bazı davaların avukatla takibinin zorunluluğu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) veri koruma görevlilerinin hukukçu olması gibi konular da ele alındı.

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.