YENİ AVUKAT KİMLİK KARTI
Tarih: 8.06.2011 | Okunma Sayısı: 2113

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu'nun  9.maddesindeki yetkiye dayanarak Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni AVUKAT KİMLİK KARTI, bir  süredir meslektaşlarımıza teslim edilmektedir.

Türkiye Barolar Birliği, kimlik kartlarının yoğun olarak kullanıldığı özel ve resmi kurumları bu konuda bilgilendirilmiş olup ve 30.06.2011 tarihi itibariyle eski kimliklerin geçerliliğini yitireceği bildirilmiştir.Bu nedenle, meslektaşlarımızın  kimlik başvurusu işlemlerini  hızlandırmaları gerekmektedir.

Baromuz aracılığıyla ya da www.avukatkart.com( Başvuru için tıklayınız.)web sitesinden kimlik kartı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kimlik İçin Gerekli Belgeler:
1- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
2- Cüppeli vesikalık 1 adet fotoğraf ( Erkeklerde cüppeli, kravatlı)
3- Kan grubu bilgisi ( Kan grubunuz nüfus cüzdanınızda yazılıysa ayrı bir bilgilendirme gerekmemektedir.)
4- E-mail adresi
5- Ücreti (50,00.-TL'dir.- Ödemeyi kredi kartı ile, nakit olarak Baro'da yada Türkiye Barolar Birliği banka hesabına yapabilirsiniz. )

19.09.2024