GEZİ
Tarih: 5.05.2023 | Okunma Sayısı: 334

ACARLAR LONGOZU-SAPANCA GÖLÜ-EREĞLİ-ZONGULDAK-YEDİGÖLLER-BOLU-GÖLCÜK-ABANT-SAFRANBOLU-KARABÜK-AMASRA-BARTIN

DOĞA VE KÜLTÜRÜN BULUŞTUĞU YER

17 Mayıs 2023  saat 23:00’te  Denizli Barosu’ndan   hareket ediyoruz. Molalarla birlikte keyifli bir yolculuğun   ardından sabah saatlerinde Sapanca’dayız.

 

18 Mayıs: Sabah saatlerinde Sapanca Gölü’ndeyiz. Göl kıyısında verilecek kahvaltı molasının ardından ,kısa bir yürüyüş molası veriyoruz. Sapanca hatıralarını çektikten sonra, Sakarya Nehri’nin Karadeniz ile buluştuğu, ülkemizde sadece 2 tane olan longozlardan (su basar ormanı) biri olan Acarlar Longozuna gidiyoruz. Karadeniz sahiline çok yakın ,yeşil ve mavinin bir arada olduğu bir yer burası. Longozdan ayrıldıktan sonra sahil yolu takip ederek Akçakoca’yı geçiyor ,Karadeniz Ereğli’sine geliyoruz. Zonguldak’ın en büyük ilçesi aynı zamanda tarihi dolu dolu bir yer burası .Alemdar Gemisi, Ereğli Sahili, Chennemağzı Mağarası ve mitolojik kahraman Herkül’ün izlerini taşıyan bir yer. Gezi ve yemek molasının ardından, Zonguldak’a hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde Karaelmas diyarı Zonguldak’tayız. Konaklama ve akşam yemeği Zonguldak’ta ki otelimizde.

 

19 Mayıs: Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrası,ülkemizin tek maden müzesi olan, TTK Maden Müzesine gidiyoruz. Maden şehtleri anıtı,galeriler ve karaelmasın zorlu çıkışını anlatan bir müze burası. Zonguldak’tan ayrıldıktan sonra, Çaycuma yolunu takip ederek  ,Bartın’ın Amasra ilçesine gidiyoruz. Amasra,, Fatih Sultan Mehmet’in ‘’Dünyanın gözü’’ olarak tabir ettiği bir cennettir. Amasra’da  kemere köprüsü, iç kale, Ceneviz Kalesi, mendirek, Fatih Sultan Mehmet Anıtı, Barış Akarsu Anıtı, Ağlayan ağaç, gezeceğimiz yerler arasında..  Amasra’da balık salata yemeden dönmeyin😊Akşam yemeği ve konaklama Amasra’da.

 

20 Mayıs: Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrası müzekent Safranbolu’ya gidiyoruz. Bartın-Karabük arası ağaç tünellerinden oluşan nostaljik keyifli bir yolculukla ilk olarak Kristal Cam Teras ve Tokatlı Kanyona gidiyoruz. Yüksek bir Vadi üzerine kurulu cam teras, zipline heyecanı bir arada. Kanyon gezisi sonrası,Yörük Köyüne gidiyoruz. Safranbolu’nun tarihi köylerinden birisi olan bu köyde, Sipahioğlu Konağı, tarihi Çamaşırhane göreceğimiz yerler arasında. Yörük Köyünü gezdikten sonra, Hıdırlık Tepesi’nde Safranbolu’yu kuş bakışı fotoğraflayıp, rehberimiz genel hatlarıyla şehri bize betimliyor.Hıdırlık’tan ayrıldıktan sonra kent merkezinde ki Kazdağlıoğlu Meydanın’nda Eski Safranbolu Çarşısını gezmeye başlıyoruz. Eski Osmanlı konakları ,Rum mahallesi, demirciler ve balkırcılar çarşısı, tarihi hamamları, safranlı lokumları ve Kaymakamlar Konağı ile buram buram nostaiji kokan bir yer burası. Unesco Dünya Mirası Safranbolu’yu gezdikten sonra konaklayacak olduğumuz otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Safranbolu’da.

 

21 Mayıs: Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Bolu Yedi Göller Milli Parkına gitmek üzere hareket ediyoruz.Bizleri bekleyen minibüsler ile transferimiz gerçekleşiyor. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl. Yedigöller dönüşü kısa bir öğle yemeği molasının ardından, ülkemizin saklı cennetlerinden biri olan Abanta Gölü’ne gidiyoruz(hafta sonu trafik yoğunluğuna göre opsiyonel).Meşe, kayın, köknar, sedir ağaçları ve tertemiz göl havasını içimize çekiyoruz. Göl kıyısında serbest yürüyüşün ardından bir başka cennete Gölcük’e gidiyoruz. Kartpostallarda ki hafızalara kazınan muhteşem göl kenarı manzarası bizleri karşılıyor. Siz misafirlerimizi göl kenarında kuş sesleri eşliğinde yürüyüş yapabilir, dilerseniz bisiklet kiralayabilirsiniz. Bolu bölgesinde ki göl ve doğa turumuzun ardından dönüş yolculuğuna başlıyoruz.

KİŞİ BAŞI FİYAT: 5,300 TL

0-2 YAŞ ÇOCUK ÜCRETSİZ

2-12 YAŞ ÇOCUK: 2.750 TL

SİNGLE ODA (TEK KİŞİ KONAKLAMA):6200 TL

PROGRAMA DAHİL OLAN HİZMETLER

*ULAŞIM

*YEDİGÖLLER MİNİBÜS TRANSFERİ VE MİLLİ PARK GİRİŞ ÜCRETLERİ

*PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ

*3 GECE YARIM PANSİYON KONAKLAMA (3-4-5 vb yıldız oteller yada konaklar)

*OTELDE ALINACAK AKŞAM YEMEĞİ VE KAHVALTI

*İLK GÜN SAPANCA GÖLÜ’NDE   VERİLECEK KAHVALTI

*SEYAHAT SİGORTASI

EKSTRALAR

TÜM MÜZE VB.GİRİŞ ÜCRETLERİ yada EKSTRA AKTİVİTELER

ÖĞLE YEMEKLERİ VE DÖNÜŞ YOLUNDA Kİ AKŞAM YEMEĞİ

BELİRTİLMEYEN DİĞER HİZMETLER VE OTEL EKSTRALARI

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.