GENÇLİK MECLİSİ BASKETBOL TURNUVASI

DENİZLİ BAROSU GENÇLİK MECLİSİ

BASKETBOL TURNUVASI

Format ve Katılım Koşulları

• Turnuvaya sadece Denizli Barosu’na kayıtlı avukat, avukat stajyerleri ve eşleri katılabilir.
  • Takımlar 5 oyuncudan oluşur. (4 asil, 1 yedek)
  • Maç 4’er kişilik takımlar halinde tek potada oynanır.
  • Takımlar maç saatinden 15 dakika önce sahada hazır bulunmalıdır.
  • Takımlar en az 3 oyuncu olarak sahada hazır bulunmalıdır. Bu sayının altında kalan takım maçı hükmen kaybeder.
  • Kurallar gereği herhangi bir oyuncunun maç sırasında oyun dışı kalması halinde, takımdaki oyuncu sayısı 2’ye düşerse, kişi sayısı 3’ün altına düşen takım hükmen mağlup sayılır.
  • Maç sırasında iki teknik faul veya sportmenlik dışı faul alan oyuncu maçtan ihraç edilir.
  • Turnuvada sadece bir takımda oynanabilir. Turnuva başladıktan sonra takımlarında oyuncu değişikliği yapmak isteyen takımlar turnuva kuruluna başvurarak onay almak zorundadır.
  • Turnuvada dereceye giren takımlara, derecelerine göre başarı plaketi verilir.
  • Turnuvaya katılmak isteyen takımların 11 Haziran 2018, saat 16.30’a kadar baro kalemine takım isimlerini ve oyuncu listelerini bildirerek katılım ücretini yatırmaları gerekmektedir.
  • Turnuva katılım ücreti takım başı 300,00-TL’dir.

Oyun Kuralları

• Maçlar tek potada oynanacaktır.
  • Maça başlayacak takım yazı-tura atışı ile belirlenir.
  • 21 sayıya ulaşan takım maçı kazanır. Maç süresi ve hücum süresi yoktur.
  • 20-20 eşitlik olması durumunda 2 fark yakalayan takım galip sayılır.
  • Oyuncu değişikliği sayıdan sonra ya da oyun durduğunda yapılabilir.
  • Her sayıdan sonra top karşı takıma geçer. Maç 3 sayı çizgisinin gerisinden başlar.
  • 5 takım faulü sonrası yapılan her faul 1 serbest atış ile cezalandırılır.
  • Yapılan hücum sonrası sayı olmaz ise, rebound alan takım eğer savunma takımıysa hücum etmek için 3 sayı çizgisinin dışına çıkar; hücum takımıysa 3 sayı çizgisinin dışına çıkmadan maça devam eder.
  • 3 sayı çizgisinin dışından yapılan atışlar 2, içinden yapılan atışlar 1, serbest atışlar ise basket olması durumunda 1 sayı olarak değerlendirilir.
  • Takımların her maç için 1 dakikalık mola hakkı vardır. 20-20 eşitlik olup maç uzarsa 1 dakika daha ek mola hakkı verilir.
  • Sportmenlik dışı faulve teknik faul tek atış ile cezalandırılır. Hücuma atışı yapan takım devam eder.
  • Paylaşılamayan top kararında, hücum sırası savunma yapan takıma geçer.
  • Basket-faul olması durumunda sayı geçerli sayılıp, hücum sırası savunma yapan takıma geçer.
  • Turnuvayı olumsuz veya fair-play harici hareketlerle sürdüren takım turnuva kurulunca turnuvadan diskalifiye edilir.
  • Burada yazılmayan kurallar hususunda maç sırasında hakemin kararı ve turnuva kurulunun vereceği kararlar geçerli olup, turnuvaya katılanlar bu kuralları kabul etmiş sayılır.

19.09.2024