GELİNCİK EĞİTİMİ
Tarih: 19.06.2012 | Okunma Sayısı: 4322

Kadına ve Aile Bireylerine Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Proje Uygulama Eğitimi

Denizli Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Baromuz tarafından imzalanan kadına ve aile bireylerine karşı şiddetin önlenmesi  protokolünde görev almak isteyen meslektaşlarımıza Ankara Barosu’nun şiddet mağduru kadın ve çocuklara hukuki destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Gelincik Projesi kapsamında 15-17 Haziran 2012 tarihinde eğitim gerçekleştirildi. Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hilal Akdeniz başkanlığındaki heyet tarafından  projenin detayları anlatılarak, uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

Başkan Av. Hilal Akdeniz, Gelincik Projesi’nin detaylarını aktarırken, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Badur Türk Medeni Kanunu’nda kadın ve çocuk, 6284 sayılı Kanun, CEDAW ve İstanbul sözleşmeleri hakkında, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Güngör Türk Ceza Kanunu’nda kadın ve çocuk, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Büken adli tıp ve çocuk psikolojisi konularında, Av. Mesut Söznmez adli tıp ve Gelincik Projesi’ nin bağlantısı, Av. Ülker Can Özbey İlhan Gelincik ve CMK Bağlantısı konularında ve Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Tayfun da mağdurla iletişim teknikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Eğitimlerin sonunda öğretim üyelerine plaketleri ve meslektaşlarımıza sertifikaları Gelincik Projesi Başkan Yardımcısı Av. Tülay Bekar tarafından takdim edildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.