BELEDİYE BAŞKANIMIZ OSMAN ZOLAN İLE BÜYÜKŞEHİR YASASI SOHBET TOPLANTISI
Tarih: 15.01.2013 | Okunma Sayısı: 2792
Belediye Başkanımız Osman ZOLAN ile Büyükşehir Yasası konulu sohbet toplantısı yapıldı.Baro Başkanımız Avukat Müjdat İlhan’ın  açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Belediye Başkanımız Osman ZOLAN' ın konuşmalarıyla devam etti.
 
 Baro Başkanımız Avukat Müjdat İlhan, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla ilgili yasalaşma sürecinin tamamlandığını kaydederek, ‘Bununla ilgili kurumlar düzeyinde yasayla ilgili yasaya uygun birtakım işleyişin de yapılmasına başlandı. Hepimiz büyükşehir olmakla ilgili hem basında hem yine meslek örgütleri arasında kendi yorumlarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili çeşitli platformlarda açıklamalar yapıyor. Biz, kendisine bu konuyu değerlendirme ve büyükşehir belediyesi olarak Denizli’nin kazanımları nedir, kamuoyunda duyduğu kaygılar nelerdir paylaşmasını istedik. Bizi kırmayıp davetimizi kabul eden Başkan Osman Zolan’a teşekkür ediyorum’ dedi.
 
Belediye Başkanımız Osman Zolan da,  Denizli'nin büyükşehir olmasını değerlendirdi. 
   ‘28 yıllık Büyükşehir olma  hasreti bugün sona erdi. TBMM’miz o milletimizin iradesini temsil eden en üst kurum Denizli’mizin Büyükşehir olması konusunda karar verdi. Ben öncelikle bu kararda Denizli’mize Büyükşehir olmasında destek veren, karar veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Denizli çoktan büyükşehiri hak etmişti ve hakkı teslim edildi. Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakanımız şehrimize geldiğinde Denizli’nin Büyükşehir olacağı konusunda bizlere müjdeyi vermişti. Başbakanımız verdiği sözün arkasında durdu ve bu şu anda TBMM’nden geçerek kabul edilmiş oldu. Her konuda olduğu gibi Denizli’miz Büyükşehir olma konusunda da Denizli hak ettiğini almıştır. 28 yıllık sona ermiştir.’ dedi.
 
   Başkan Osman Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olmasının hizmetler anlamında her şeyin büyümesi anlamına geldiğini kaydederek, ‘Artık büyüyen Denizlimiz projeleriyle daha büyüyecek, bütçesiyle büyüyecek, yaptığı işle büyüyecek. Her türlü derdin dermanı olması noktasında olağan üstü gayret sarf edecektir. Köylerimiz daha çok hizmet alacak. Beldelerimiz, ilçelerimiz daha çok hizmet alacak. Denizli’de mahallelerimiz o güzelliğin üzerine daha da büyük projelerle güzelleşmeye devam edecek. Sonuçta Denizli’nin Büyükşehir olması her şeyin büyümesi anlamına gelir. Hedeflerimiz de, icraatlarımız da büyüyecek. İnşallah Denizli’de yaşayan insanlarımızın mutluluğu büyüyecek. Ben tüm Denizlilere, Denizli’de yaşayan hemşerilerimize, ülkemize, kentimizin Büyükşehir olmasının hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız olmak üzere tüm milletvekillerime çok çok teşekkür ediyorum.  dedi.
 
Denizli’nin merkezde 2 ilçesi olacağını bildiren Başkan Osman Zolan, ‘Merkezde 2 ilçe oluştu. Biri Pamukkale diğeri ise Merkezefendi ilçesidir. Biliyorsunuz Pamukkale’miz, dünyamızın Türkiye’mizin değeridir. Marka değeri vardır. Bu değeri taşımak istedik. 2. ilçemizde Merkezefendi ilçemizdir. Merkezefendi Denizli’mizin yetiştirdiği büyük bir değerdir. Onunda isminin yaşamsı o ışığın takip edilmesi noktasında önerimiz oldu. Bu ilçelerimizin hizmet götürme noktasında en uygun yerler tespit edilecek. Birimler oluşturulacak. Bu ilçelerimizin oluşturulması belli zaman alacaktır. Esas şemsiye büyükşehirdir. Büyükşehir aynı hizmetleri sürdürmeye devam edecek. İlçelerde kendi kadro ve bütçesi oluşturulduğunda da aynı anlayışla hizmet edecekler. Büyükşehir Çameli’nden Güney’e, Çivril’den Babadağ’ına Beyağaç’tan Çardağı’na her ilçe ve köyde, her vatandaşın olduğu yerde, Denizli merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimize hizmet eder durumda olacak. Sonuçta hiç hizmet görmeyen yerlere 2 belediyece hizmet götürülecek. İnşallah güzel bir koordineyle güzel bir çalışmayla ahenkle sadece Denizli’ye hizmet etme sevdasıyla bu işler baştan aşağı yeniden planlanacak. Mart 2014 geldiğinde her şey hazır halde millete hizmet eder noktada olacak.’ 
   Başkan Zolan, özellikle genç avukatların siyasetten uzak durmayıp aktif görev alması gerektiğini kaydederek, ‘Bizler meslektaşız. Vatandaşların hukuki sorunlarının çözümü noktasında aktif görev alıyoruz. Sizlerden ricam siyasette yer alıp vatandaşların bu alanda da dertlerine derman olmanızdır. Bu ülkenin ekmeğini yemişsek, bu devletimizin okullarında okuduysak ülkemize ve devletimize olan borcumuzu da siyasette hizmet ederek ödemeliyiz’ dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.