BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 6.03.2014 | Okunma Sayısı: 2478

Baromuz üyesi 1147 sicil numaralı meslektaşımız Avukat Uğur ŞİMŞEK, 1 Mart 2014 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli seçim mitingi sonrasında,  son zamanlarda ülkemiz  gündeminin en önemli konusu haline gelen yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karşı yolsuzlukları ve ayakkabı kutusu içine kadar saklanan paraları, ayakkabı kutusu ile protesto etmek istemiştir.  

 

Miting sonrasında meslektaşımızın Konak İşhanı’ nda bulunan bürosuna , ailesinin de bulunduğu bir anda Sayın Başbakan’ın koruması olduğunu söyleyen polis memurları kendisinin izni dışında girerek; Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesini ihlal etmiştir. Nitekim Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesi, “…Avukat yazıhaneleri ve konutları,ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilirhükmünü amirdir. Bu hükme aykırı olarak; herhangi bir mahkeme kararı ve  ilgili Cumhuriyet Savcısı, baro temsilcisi olmadan, meslektaşımızın bürosuna arama ve gözaltı işlemi yapma girişiminde bulunulmuş ve meslektaşımız Avukat Uğur Şimşek’in bizleri bilgilendirmesi ile olay yerine gidilip, olay yeri ve meslektaşımızın durumuna müdahale edilmiş; o andan itibaren Denizli Barosu olarak bizzat Baro Başkanımızın müdahalesi ile meslektaşımızın yanında olunmuştur. 

 

Saldırıya dönüşmemiş ve kimseye zarar vermemiş bu tepkisel davranışa, hukuka aykırı  olarak müdahale edilmiş olmasından dolayı meslektaşımız Avukat Uğur ŞİMŞEK’in  şahsında Avukatlık mesleğine yönelik yapılan bu eyleme kayıtsız kalınmayacağını ifade etmek isteriz. Bu nedenle; Denizli Barosu Yönetim Kurulu’muzun 05 Mart 2014 tarih ve 2014/9 sayılı kararı ile yargı sürecine müdahil olunması  kararı alınmış yine aynı tarihte Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin FEYZİOĞLU’NUN da bizzat takip ettiği bu olaya karışan güvenlik güçleri aleyhinde Denizli Barosu ile koordineli olarak  Türkiye Barolar Birliği suç duyurusunda bulunmuştur. 

 

Olayın olduğu andan itibaren gereken hassasiyeti gösteren Denizli Barosu mensubu meslektaşlarıma,Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu’ na bizzat arayıp kınayan değerli Baro Başkanlarımıza teşekkür ederiz. 

 

Bu hukuka aykırı olayı gerçekleştirenleri ve görmezden gelenleri kınıyor, şunu açıkça ifade etmek istiyoruz; Barolar ve avukatlar içinde bulunduğumuz bu günlerde hukukun üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının ve demokratik hukuk kurallarının eksiksiz olarak işlemesi adına üzerine düşenleri her ne pahasına olursa olsun yapmaya devam edecektir. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sahipsiz olmadığını bu ve bunun gibi olayların takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

 Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına
Avukat Müjdat İLHAN
Denizli Baro Başkanı

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.