BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 22.09.2023 | Okunma Sayısı: 347
BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Basın Mensupları,
 1996-1998 yılları arasında Denizli Baro Başkanlığı görevi yapan Avukat M. Erdal Çam’ ın Bodrum’da  mesleğini icra ettiği bir sırada , kendi aracında silahlı saldırıya uğrayarak alçakça katledildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu hazin olay, yıllardır her fırsatta dile getirdiğimiz, avukatın baktığı davayla özdeşletirilmesinin yanlışlığını bir kez daha göstermiştir. Toplumdaki bu sorunlu bakışın altında yatan nedenler bellidir. Avukatlara ve savunma mesleğine yönelik saldırılar, avukatsız yargılama emelleri, bilinçli ya da bilinçsizce yapılan hedef göstermeler, medya araçlarındaki yanlış haberler biz avukatları "can güvenliği tehdidi altındaki meslekler" sıralamasında ilk sıraya yerleştirmiştir.

Bizler, temel hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucularıyız. Bizim için özgürlük en temel haktır.

Ancak yaşam hakkı, özgürlüğün ve hak aramanın da önündedir.

Tek bir avukatın ölümü dahi kabul edilemezken, sistemsel saldırı ve seri cinayet halini alan bu vahim olaylardan toplumsal ders çıkarılmasını beklemek gecikmektir. 

Biz avukatlar mesleğimizi adaletin tecellisi için yapıyoruz. Bu nedenledir ki savunma olmazsa, “yargılama olmaz” diyoruz. 

Bizler, avukatların da bulunduğu toplumun tüm kesimlerinin bu mesleğe saygı duymasını istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her türlü hukuki mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğimize dair sizin huzurunuzda söz veriyoruz
Avukat kalmayınca savunma,
Savunma kalmayınca hukuk,
Hukuk kalmayınca huzur kalmayacak
Amacımız kamu görevini engellemek değildir. Ancak gerek ekonomik gerekse fiziksel şiddete maruz kalan avukatlık mesleğinin sorunlarının tüm toplum tarafından benimsenmesi gerekmektedir.

Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor.

Her ne kadar olayın failinin/faillerinin cezalandırılması için acımızı hafifletmeyecek ise de sorumluların en ağır cezayı alması için sonuna kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur, önceki dönem baro başkanımız meslektaşımız Av. Mehmet Erdal ÇAM ve Muğla Barosu üyesi meslektaşımız Av. Berker ÇAVDAR'ın babası Özcan ÇAVDAR'a Allah'tan rahmet ve tüm hukuk camiasına başsağlığı dileriz. 

DENİZLİ BAROSU BAŞKANLIĞI

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.