BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.05.2019 | Okunma Sayısı: 905

Bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nin  2. İş Mahkemesi duruşma salonunda,bir meslektaşımız  ifa ettiği kamu görevi sırasında hakim tarafından küçük düşürücü hareketlerle saldırıya uğramıştır. Avukatların, adliyede ve duruşma salonunda hangi kıyafetlerle bulunacağı resmi mevzuat ve yönetmeliklerle belirlenmiştir ve teammüllerle uygulaması yapılmaktadır. Bu konuyla ilgili gerek Türkiye Barolar Birliği’nin gerekse Yargıtay’ın bir çok ilke ve kararları mevcuttur.

Duruşma sırasında haddini ve yetkisini aşarak meslektaşımızın etek boyuna ilişkin tespit yapmaya kalkan ve bu hukuk dışı tespitini kamu görevinin verdiği nüfuzu kötüye kullanarak, duruşmayı izleyen diğer avukatlar ve yazı işleri müdürü eliyle delillendirmeye çalışan hakimin davranışı kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.Bu saldırılarını meslektaşımızın etek boyunun fotoğrafını çektirmeye çalışarak devam ettirmiştir.

 

Hakimin akıl almaz eylem ve tutumunun yargının saygınlığını kamu nezdinde küçük düşürdüğü açıktır. HSK tarafından  söz konusu olayla ilgili acilen tedbiren hakimin duruşmalardan el çektirilmesini, idari soruşturmanın yanında hakimin duruşma sırasında yaptığı eylemleri hakkında cezai soruşturmanın başlatılmasını kararlılıkla talep ediyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

 

Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.