38. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 19.04.2019 | Okunma Sayısı: 907

38. Baro Başkanları Toplantısı, 19 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da, Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Avukat Müjdat İLHAN'ın da katıldığı toplantıda, Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu darp ederek işkenceye maruz bırakanlar, olayı görmezden gelenler, tutuklamaya sevk edenler, adli kontrol tedbiri uygulayanlar, işkence yapanlarla ilgili soruşturma açmayanlar ve suçu ihbar etmeyenler hakkında HSK ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Toplantının ardından Türkiye Barolar Birliği ve baroların ortak imzasıyla sonuç bildirgesi yayınlandı.

TBB Başkanı Feyzioğlu ve baro başkanları, suç duyurusunda bulunmak üzere HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ı ziyaret ettiler. Ziyarette konu hakkında bir kez daha bilgilendirilen Yılmaz, Feyzioğlu ve baro başkanlarına, suç duyurusunu en kısa zamanda kurul gündemine alacaklarını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği ve baro başkanları, Avukat Sürenoğlu'na işkence ve darp uygulayan ve olayı görmezden gelen polis memurları hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı ziyaret ederek suç duyurusunda bulundular.

Toplantıdan sonra Baro Başkanımız Avukat Müjdat İLHAN ve baro başkanları, 19 Nisan 2019 Cuma günü Ankara Barosu'nun ev sahipliğinde Ankara Adliyesi önünde gerçekleştirilen "Adalet Nöbeti" ne katıldı.

HSK'ya verilen suç duyurusu dilekçesi için tıklayınız

Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçe için tıklayınız

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.09.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.